top of page
  • info135925

DENEME Herkesi zehirleyen hata! Çöpe atılan ilaçlar soframıza kadar geliyor


İlaç israfı, Türkiye’de özellikle son yıllarda ciddi boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı araştırmalar da bu gerçeği gözler önüne seriyor. En korkutucu olan tablo, çöpe attığımız ilaçların yediğimize, içtiğimize karışarak sağlığımızı tehdit etmesi! Sadece sağlık sektörünü değil, hayatımızdaki pek çok alanı etkileyen ilaç israfının altında yatan bilinçsiz ilaç

kullanıma karşı uzmanların önemli tavsiyeleri var…

Sağlık hizmetlerine erişimin daha hızlı ve kolay olması, Türkiye’de ilaç kullanımında artışa sebep oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) araştırmalarına da yansıyan bu artışın altında ise bilinçsiz ilaç kullanımı yatıyor.

SGK verilerine göre, her gün 1 buçuk milyon kişi çeşitli sebeplerle doktora gidiyor ve Türkiye’de yılda kişi başı 30 kutu ilaç tüketiliyor. Doktora yazdırılıp kullanılmayan yüzlerce ton ilaç ise kutu kutu çöpe atılıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün paylaştığı bilgiler de SGK verilerini destekler nitelikte. Buna göre ilaçların yaklaşık yüzde 50’si yanlış ya da gereksiz kullanılıyor, hatta kutusu bile açılmadan çöpe atılıyor! Çöpe atılan ilaçlar ise yediğimize, içtiğimize karışarak bizi resmen zehirliyor.

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page